DRUMLESSEN

Drummen is het leukste wat er is! Ik kan het niet anders brengen. Het blijft een grote kick om voor een belangrijk deel verantwoordelijk te zijn voor de groove van een bandje/orkest. De grootte daarvan maakt niets uit – uiteindelijk telt of alles lekker klinkt en als drummer heb je daar een belangrijke rol in.
En verder is het erg plezierig te weten dat muziek maken goed is voor je intelligentie (wetenschappelijk bewezen), discipline, sociale- en coördinatievaardigheden en je zelfbeeld.

Natuurlijk, zoals bij elke hobby, is het wel belangrijk lessen te nemen! Voor beginners om te voorkomen dat de basis verkeerd wordt aangeleerd en voor (verder) gevorderden om nieuwe impulsen te krijgen om niet stil te staan. Stilstand motiveert immers niet! Naast drumlessen op muziekscholen, worden er drumlessen gegeven door drumscholen of andere vormen van particulier onderwijs. Tot die laatste groep behoren mijn drumlessen (gediplomeerd drumdocent, afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 1997), die gegeven worden in Hoogerheide (Noord-Brabant - omringd door Woensdrecht / Huijbergen / Ossendrecht / Putte).

De individuele benadering van de lessen maakt dat de drumlessen flexibel zijn, de leerling alle mogelijk aandacht krijgt en alle vrijheid heeft de lessen naar zijn/haar wensen aan te passen. Lesonderdelen zijn: het leren van verschillende drumritmes en fills, meespelen (met CDs), techniek, onafhankelijkheid, improvisatie, notenlezen (als je dat wilt – ik ben er wel groot voorstander van), tempo, … Maar ook als je al in een bandje speelt en je wilt daarvan bepaalde dingen behandeld hebben, is dat natuurlijk geen probleem. Hoofdzaak is dat wat je leert, aansluit bij wat je met de drumlessen wilt doen!

De lessen worden gegeven op een Yamaha DTX750K-drumstel. Dat is een electronisch drumstel met een feel die érg vergelijkbaar is met een akoestisch drumstel. Persoonlijk vind ik gaasvellen absoluut prima en ontspannen spelen, maar de rebound is zo licht dat je zelf amper hoeft te werken; op de zachte siliconenpads van mijn Yamaha moet je wél iets meer je best doen, maar het verschil met gewone vellen is daardoor kleiner. Groot voordeel van deze set, naast het natuurlijke speelgevoel: eenvoudig en snel veel verschillende drumsounds tot je beschikking én buren hebben minder reden tot klagen.

Aarzel dus niet langer en bel of mail voor een gratis, vrijblijvende kennismakingsles!

WEGENS SUCCES VERLENGD:
HELEMAAL HERFST-ACTIE!


Als je je nu inschrijft na een proefles, ontvang je je eerste paar originele Vic Firth "Drumschool Peter Kil" drumstokken gratis!

Voor het bekijken van de Algemene Voorwaarden, klik hier.

Voor het bekijken van het Inschrijfformulier, klik hier.