Op 5-jarige leeftijd volgde ik mijn eerste drumlessen bij Walter Proost en Fred Krens en aansluitend de lessen op de muziekscholen van Bergen op Zoom en Borgerhout (Antwerpen). Deze laatste muziekschool heb ik in 1990 afgesloten met het behalen van twee Medailles van de Vlaamse Gemeenschap (zowel voor slagwerk als voor kamermuziek).

Na het afsluiten van het gymnasium studeerde ik eerst verder aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen, waar ik slaagde voor mijn Eerste Prijs Notenleer, en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium, waar ik in 1997 het diploma drums lichte muziek - docerend musicus behaalde.

Dit alles leidde tot een reeks bijzondere, gedenkwaardige momenten: tournees door Europa, de VS en Canada, talloze radio- en TV-optredens en het begeleiden van o.a. The Gibson Brothers en René Froger & The Frogettes.

In 2003 en 2004 was ik samen met Charles van Zanten, Wibrand van Norel en Ria Kornet betrokken bij de organisatie van het jeugd-slagwerkproject “Slagkracht”.

Daarna ben ik in het musicalwereldje gerold door als drummer (en soms ook als percussionist) te spelen bij musicals als “3 Musketiers”, “The Lion King”, “Tarzan”, “Petticoat”, “Wicked” en “Jersey Boys”.

Ook heb ik enkele jaren ingevallen als drummer bij “Soldaat van Oranje” op Vliegveld Valkenburg (bij Leiden).

Naast mijn fulltime werk in een geheel andere sector, geef ik momenteel drumles, ben ik muzikaal leider van de slagwerkgroepen van muziekvereniging De Scheldezonen uit Hoogerheide, alsook Ons Genoegen uit Kapelle en componeer ik -voor zover de tijd het nog toelaat- slagwerkcomposities voor Dutch Music Partners.

Sinds 2008 speel ik exclusief met Vic Firth drumstokken en mallets.


BN De Stem
Woensdrechtse Bode